Iată lista câştigătorilor la premiile Oscar 2014; 12 Years a Slave ia Oscarul cel mare, Matthew Mcconaughey e cel mai bun actor!

0
64

Se pare că nu prea am avut surprize la Oscaruri azi dimineaţă, favoriţii luând premiile prezise de experţi. Cel mai important premiu de la Oscar 2014, cel pentru cel mai bun film a fost adjudecat de “12 Years a Slave”, marele favorit înainte de eveniment.

pegasus_LARGE_t_1581_106214749

Şi Gravity avea şanse destul de mari, dar şi The Wolf of Wall Street, marele perdant al serii, care nu a reuşit să se remarce la nici o categorie. Premiul pentru “cel mai bun actor” a fost adjudecat de către Matthey Mcconaughey, pentru Dallas Buyers Club, în care joacă un cowboy homofob bolnav de SIDA, rol pentru care a slăbit zeci de kilograme.

watch-oscars-2014-online

Jared Leto, care era favorit la pariuri cu o cotă de 1.06 a obţinut premiul pentru rol secundar, în acelaşi film, Dallas Buyers Club şi el a avut probabil cel mai reuşit discurs de acceptare, vorbind despre mama sa. Un alt premiu aşteptat a fost cel al lui Câte Blanchett, considerată cea mai bună actriţă principală pentru rolul din Blue Jasmine, film de Woody Allen.

Premiul pentru rol secundar a mers la Lupita Nyong’o, din 12 Years a slave, în vreme ce Alfonso Cuaron a luat premiul pentru regie, pentru Gravity. Gravity a fost şi marele câştigător al serii, cu nu mai puţin de 6 premii Oscar, în special pentru sunet, aici câştigând la toate 3 categoriile: soundtrack, editare şi mixaj.

Via CNN