Huawei va lansa un televizor Enterprise Smart Screen pe 17 aprilie, un rival Surface Hub pentru sala de conferinţe

0
395

Huawei a prezentat săptămâna trecută, pe 8 aprilie un televizor flagship, modelul Smart Screen X65. Este de altfel şi primul televizor OLED de la Huawei, cu preţ de 3533 dolari, iar acum se pare că s-ar pregăti şi o versiune Enterprise. Ce ne rezervă ea aflaţi mai jos.

Huawei a postat câteva teasere pe web, ce fac aluzie la un nou TV prezentat pe 17 aprilie. La acea conferinţă de debut va lansa un “Enterprise Smart Screen”. Încă nu avem specificaţiile sale, dar personal îmi sună a rival Surface Hub, dacă e să speculez puţin. Huawei ar vrea să ofere un terminal bun pentru mediul corporate/enterprise, pentru colaborări în sala de conferinţe şi nu numai. Nu se va mai axa aşa mult pe latura de divertisment şi multimedia, ci mai degrabă pe funcţii de cloud, Office, colaborare inteligentă.

Acest Smart Screen poate fi conectat cu telefoane şi computere, pentru a permite o colaborare multi screen, dar şi mirroring. Va suporta conferinţe cu multipli utilizatori, în rezoluţie ridicată şi cu latenţă scăzută. Ar putea avea şi ecran tactil, dar nu garantăm asta. Ce e clar e că vom avea o cameră performantă, probabil derivată din cea de 24 MP cu AI de pe Smart Screen-ul de săptămâna trecută. Mai ştim că noul model Enterprise va avea un corp metalic şi că baza sa va avea roţi, pentru a îl muta mai uşor.

Acest din urmă aspect m-a dus cu gândul la Surface Hub.