Huawei Smart Screen, televizor cu Harmony OS e gata de lansarea globală

0
225

La finalul verii Huawei a venit de nicăieri cu un anunţ de televizor, numit Huawei Smart Screen. Nu surprindea doar hardware-ul, ci şi software-ul, pentru că televizorul venea cu Harmony OS la bord, platforma dezvoltată de Huawei ca alternativă la Android. Azi aflăm că televizorul e în sfârşit gata de lansare.

Huawei şi-a adus acest TV şi la IFA 2019, iar ulterior a ajuns în magazinele din China. Acum e gata pentru debutul global, bifând certificarea Bluetooth şi pe cea WiFi Alliance. Modelul listat de WiFi Alliance este OSCA-550Y, care a apărut în baza de date pe 19 noiembrie. Va sosi în două variante de diagonală, de 65 inch şi 75 inch. Şi versiunea globală va rula tot Harmony OS, ca şi cea chineză, dar nu avem foarte multe detalii despre dotările sale.

Ştim că modelul de 65 inch din China costă 992 de dolari şi vine cu un panou Quantum Dot cu rezoluţie 4K şi acoperire a gamei de culori de 100% (NTSC). Are şi compensaţie dinamică a imaginii MEMC. La interior se află un procesor HiSilicon produs de Huawei, cu 4 core nuclee, plus un GPU G51, 4 GB RAM şi 64 GB stocare. Sonorizarea a primit o atenţie deosebită: un setup 8+1+1, care include 6 difuzoare full range, două unităţi tweeter şi un woofer.

Există şi o pereche de radiatoare pasive şi un output total de 65W. Sus se află o cameră pop up pentru apelare video, la rezoluţie Full HD şi avem şi funcţionalitatea AI, care adaptează luminozitatea ecranului, în funcţie de lumina din cameră. Mai apar şi alte funcţii AI: AI Fitness, AI Kids Control şi control smart home. În plus puteţi partaja conţinut sau ecranul de pe smartphone via wireless cu latenţă minimă.

Sursa: Gizchina