Horrible Bosses 2 Review: cu accentul pe “oribil”, un film ce abundă de glume de liceu

0
34

Horrible Bosses 1 a fost o comedie mediocră, dar care putea fi digerata, prin prisma faptului că îi aveam pe Kevin Spacey şi Collin Farrel că actori, plus Jamie Foxx, într-un rol vag amuzant. Practic, cele 3 personaje principale puteau fi ignorate, ca şi personajul oribil al lui Jennifer Aniston. Horrible Bosses 2 reuşeşte să ofere mai puţin umor, cu teoretic mai mult material.

horrible-bosses-2-poster

Regizat de Sean Anders, comedia îi aduce din nou pe Dale, Kurt şi Nick în prim plan, pe măsură ce încearcă să îşi clădească propria lor afacere. Jucaţi de Charlie Day, Jason Sudeikis şi Jason Bateman, cei trei au inventat un nou tip de duş care include şi “dozatoare” de şampon. Trioul vrea să aducă acest produs în toate magazinele de retail şi e nevoit să colaboreze cu o firmă mare, care promite un avans pentru a-şi deschide propria companie, pe care apoi o falimentează pentru a cumpăra invenţia ieftin.

Dale, Kurt şi Nick vor să se răzbune pe şeful companiei care i-a sabotat, Bert Hanson, jucat anost şi previzibil de catre Cristoph Waltz. Evident cei trei nătărăi cer sfatul lui Dean MF Jones, jucat bine de Jamie Foxx, dar de această dată nu se ajunge la uciderea unui şef, ci la o răpire. Cel răpit este Rex Hanson, fiul lui Bert Hanson, dar evident totul merge prost. În cele din urmă Rex se aliază cu nătărăii, încercând să stoarcă banii de răscumpărare de la propriul tată.

horrible_bosses_2

Am fost uimit să văd că Chris Pine (Rex) a jucat poate prea bine pentru acest film, având un râs diabolic, un entuziasm deosebit şi câteva secvenţe în gen Fight Club, care fac personajul diabolic şi nebunesc. Kevin Spacey a avut şi el un mic cameo, care nu pot spune că a impresionat, ci mai degrabă ne-a oferit o “gustare” în avampremiera lui House of Cards Sezonul 3.

Spuneam mai sus ca personajul lui Jennifer Aniston e antipatic şi mă refer aici nu la faptul că este o dentistă nimfomană, ci la replicile ultra vulgare pe care le are o actriţă care se vrea a fi totuşi respectată în lumea comediei. Aparent ar fi existat şi o scenă de viol care a fost tăiată la montaj, cu Charlie Day aflat în comă la spital şi Jennifer Aniston abuzându-l, asta ca să vă faceţi o idee despre ce gen de umor are loc în acest film. Practic, Horrible Bosses 2 este o suită de glume vulgare despre penis, de la prima secvenţă în care Kurt încearcă să repare un duş şi unul din prietenii să îl ajută, dar din profil se vede cu totul altceva şi până la ultima secvenţă în spital.

horrible-bosses-2-christoph-waltz-chris-pine1

Jamie Foxx oferă un umor bine dozat, alternând imaginea de afro american dur cu visul naiv de a cumpăra o cofetărie plină de zahăr, culori roz şi curcubee. Jonathan Banks îl joacă pe detectivul Hatcher, care încearcă să îi prindă pe cei 3 şi să demaşte răpirea, dar el pare mai îmbătrânit şi obosit decât oricând şi cu 20 de ani mai ofilit decât în Breaking Bad. Totuşi, probabil cel mai deranjant aspect e modul umil în care se poartă angajaţii defavorizaţi ai companiei falimentare cu cei 3 şefi. O avem pe mexicanca recunoascatoare că are job şi spre final filmul sugerează că personajele ar trebui să fie fericite şi mulţumite că au şef şi nu să fie proprii şefi.

horrible-bosses-2

Din ce am înţeles, unii compara Horrible Bosses 1 şi 2 cu seria Hangover, dar nici măcar partea 3 cea slabă nu e atât de rea precum acest Horrible Bosses. Sudeikis este în formă destul de bună, având experienta Saturday Night Live în spate şi la el umorul e mai degrabă bazat pe improvizaţie. În schimb, Charlie Day şi Jason Bateman nu au ce cauta pe ecran. Primul are cea mai enervantă voce din comedie, o combinaţie între răguşit şi efeminat, în vreme ce Jason Bateman e campion la uitat în gol şi stat pe gânduri, fără a se gândi de fapt la nimic.

horrible-bosses-23

Subliniez din nou faptul că Chris Pine a jucat prea bine pentru această producţie, doar nu degeaba a fost ales personaj principal în două filme Star Trek până acum. De remarcat şi melodiile hip hop la modă incluse în acest film, la ani lumină departe totuşi de playlistul excepţional din super comedia 22 Jump Street. Horrible Bosses 2 smulge cel mult un rânjet scârbit şi în nici un caz râsete, primind de la noi nota 5.5 din 10.