Google TV anulat definitiv, terminalele cu această platformă portate la Android TV

0
173

Google TV a debutat timid şi a sfârşit prin a pierde suportul partenerilor hardware şi încrederea publicului, ajungând să fie anulat de curând. Acum, se pare că terminalele cu Google TV nu vor fi casate, ci vor primi o portare a lui Android TV.

Sony-Google-TV-Blu-ray-820x420

Ideea era de a oferi o soluţie software specializată pentru set top boxuri, media playere, media huburi şi televizoare, dar Google TV nu a reuşit să fie această soluţie universală. Android TV în schimb vine cu funcţii avansate de gaming, cu developer tools mult evoluate, joystick asociat, o mulţime de parteneri hardware şi potenţial ridicat. Android TV operează în tandem cu suportul echipei din spatele lui Google Cast, platformă care dă viaţa lui Chromecast.

Cea mai mare problemă a lui Google TV a fost telecomanda QWERTY cea incomodă, dar şi interfaţa uşor învechită şi axarea pe funcţii Internet au fost neplăcute pentru utilizatori. Să sperăm că Google nu va face greşeala de a refolosi resursele lui Google TV pentru Android TV şi că o va lua de la zero în acest caz. Pot spune deja că primele set top boxuri şi joystickuri arată bine.

via slashgear