Google pregăteşte Android TV, o platformă cu aplicaţii special create pentru televizorul tău

0
436

Gigantul motoarelor de căutare a avut cu ceva vreme în urmă o iniţiativă numită Google TV, care avea o interfaţă uşor neclară când vine vorba de opţiuni. Era greu să găseşti conţinuturi şi aplicaţii în acel UI, dar acum Google vine cu o nouă idee, numită Android TV.

android-tv

Această platformă e deocamdată doar în stadiu de zvon, dar cei de la The Verge par a avea multe informaţii despre ea. Android TV va fi uşor de folosit şi va include aplicaţii create special pentru televizorul tău. Sursa a pus mâna pe documente care indică faptul că platforma va fi bazată pe scrolling şi pe o interfaţă de tip “cards”, că Google Now.

Veţi găsi prin intermediul său filme, seriale, jocuri, aplicaţii şi alte conţinuturi. În plus, nu va fi nevoie de telecomandă sau tastatura QWERTY aici, ci doar de un pad direcţional cu 4 direcţii şi control vocal. Imaginile ajunse pe web indica prezenţa unor nume mari precum YouTube, Netflix, Hulu, Pandora sau VEVO pe lista de aplicaţii.

android-tv-theverge-3_1020

Android se va afla sub “capotă” acestei platforme şi aseamanarile cu funcţiile proaspăt lansatului Amazon Fire TV par a fi destul de mari. Nu putem decât să ne întrebăm cum rămâne cu Chromecast, mai ales dacă Android TV vine pe un set top box “Nexus”..

Via The Verge