Google Glass şi alte purtabile de genul interzise în sălile de cinema din SUA

0
327

După ce am auzit de câteva baruri care au interzis accesul persoanelor cu Google Glass la purtător, iată că şi cinematografele iau o măsură similară. Dacă până acum fiecare cinematograf, bar sau cazino îşi putea rezerva dreptul de a interzice headseturile, ei bine Asociaţia Naţională a Detinatorilor de Cinematografe a impus că politica interdicţia lui Google Glass.

dvf-google-glass-frames-640x426

Asta înseamnă că în orice cinema din SUA nu aveţi voie să intraţi cu o pereche de ochelari de genul. Declaraţia oficială menţionează că politica sălilor de cinema includea deja blocarea sau închiderea terminalelor mobile şi a altor device-uri cu care se poate înregistra, inclusiv purtabile. Cei care nu pot păstra închis terminalul pe durata filmului pot fi rugaţi să părăsească sala. Cu ceva vreme în urmă un bărbat a fost ridicat de agenţii FBI pentru că privea la cinema filmul Jack Ryan: Shadow Recruit şi avea la ochi ochelarii high tech.

Ceva îmi spune totuşi că dacă ai bani de o pereche de ochelari Google, nu îţi vei pierde timpul urcând filme pe torrente. Nu putem spune că decizia cinematografelor nu e justificată, mai ales având în vedere cât de prost o duc cu încasările în ziua de azi. Totuşi, cine ar vrea să pirateze un film cu o cameră aşa slabă?

via Ubergizmo