Google confirmă faptul că Susan Wojcicki este noul vice-președinte YouTube

0
92

Cei de la Google au confirmat în cursul zilei de ieri faptul că Susan Wojcicki este noul vice-președinte YouTube. CEO-ul Google, Larry Page a declarat în cadrul unui email următoarele: “Salar împreună cu întreaga echipă YouTube au creat ceva foarte uimitor. YouTube este o comunitate ce numără peste 1 miliard de persoane ce încarcă materiale video din domenii din ce în ce mai diverse. Oricine încarcă conținut creativ poate ajunge să câștige atât faimă, cât și bani. La fel ca și Salar, Susan dorește să facă din imposibil-posibil și să aducă noi îmbunătățiri acestei platforme sociale”.

susan_wojcicki_2

Vechiul vice-președinte YouTube, Salar Kamangar va începe câteva proiecte pe cont propriu, ceva similar cu ce a făcut și Andy Rubin (fostul director Android) anul trecut, acesta din urmă ajungând să lucreze în domeniul roboticii. Datorită faptului că Wojcicki va părăsi departamentul Ads & Commerce, locul acesteia va fi luat de către Sridhar Ramaswamy.

Atât numele lui Susan, cât și celelalte prezentate mai sus, reprezintă personal Google ce lucrează în cadrul companiei de mai bine de 10 an. Kamangar și Wojcicki s-au alăturat companiei Google în 1999, iar Ramaswamy în 2003. Kamangar a lucrat la unele produse ca Gmail și Google Docs, în timp ce Wojcicki a ajutat la unele proiecte ca AdSense și procesul de căutare a imaginilor (Image Search).

Via: Recode