Google ar pregăti un rebranding pentru Android TV în Google TV

0
486

Android TV este una dintre cele mai folosite platforme smart TV din lume, dar în acelaşi timp… nu cea mai apreciată. Google vrea să facă nişte schimbări şi începe chiar cu branding-ul. Scăpări recente arată că Android TV s-ar putea numi în curând Google TV.

Suntem în perioada în care Google ar fi organizat evenimentul I/O 2020, anunţând noutăţi legate de Android 11, poate şi un nou Chromecast Ultra, aşa cum am aflat de la Mobilissimo.ro. Acel model ar putea chiar rula Android TV/ Google TV şi ar avea preţ de 80 de USD. Google a fost în general lentă când vine vorba de rebranding şi schimbarea brandurilor Android în ultimii ani. Spre exemplu Android Market a devenit Google Play Store, iar Android Pay a devenit Google Pay. Android Messages a devenit Messages, iar Android Wear a devent Wear OS.

În aceste condiţii e doar o chestiune de timp până ce şi Android TV ajunge Google TV. Îndepărtarea de numele Android înseamnă printre altele ca el vrea să fie asociat strict cu telefoanele mobile, în vreme ce restul de experienţe sunt ţinute separat, chiar dacă sunt bazate pe Android, cum e cazul la Wear OS şi Android TV. Orice ni s-ar pregăti legat de platforma de pe televizoare, un lucru e sigur: va integra Google Stadia şi se va axa şi mai mult pe gaming, la bătaie cu noul Apple TV.

Posibil că viitorul Android TV să ofere şi pentru refresh rate mai ridicat, rezoluţii mai mari şi noi servicii de streaming, aplicaţii şi jocuri.