Gigantul american Fox cumpără serviciul de streaming Tubi la suma de 440 de milioane de dolari

0
503

Fox a făcut câteva mutări interesante în ultimii ani, de la cedarea unor francize de super eroi, până la achiziţionarea unui serviciu de streaming recent. A cumpărat Tubi la suma de 440 de milioane de dolari şi a fost nevoie să îşi vândă cota în Roku pentru lichidităţi.

Fox a ajuns la o înţelegere cu Tubi TV pentru suma mai sus menţionată, iar pentru a plăti cele 440 de milioane de dolari îşi va vinde cota de 5% în platformă de streaming Roku. Se pare că Fox vrea să îşi schimbe modelul de business, înglobând servicii de streaming susţinute de reclame pe viitor. Tubi TV e doar începutul şi pe viitor va funcţiona ca filială independentă Fox. Nu există încă planuri de a oferi content dedicat sau original prin serviciu deocamdată.

Tubi difuzează în general reluări de seriale TV şi unele filme, dar nu chiar unele noi. Fox vrea totuşi să aducă şi ştiri şi programe locale şi sportive pe această platformă. Va folosi serviciul şi cu partenerii săi din zona de advertising, cărora le va oferi un public nou, unul mai tânăr. Fox nu e singura cu planuri de gen. În 2019 Viacom a cumpărat startupul Pluto TV, iar Comcast a cumpărat Xumo luna trecută. Fox deţine acţiuni la Roku din 2013, iar valoarea lor a crescut semnificativ după listarea la bursa a platformei în septembrie 2017.

Piaţa de servicii de streaming video gratuit dar cu reclame a crescut cu 38% ca venituri între 2018 şi 2020, iar numărul e în creştere.