Finala Cupei Mondiale stabilește recorduri de audiența: 86.3% din populația Germania a privit meciul, 12 milioane de britanici l-au privit la BBC

0
91

Ieri aflam înaintea marii finale a Cupei Mondiale că aproximativ 1 miliard de privitori va avea partida, iar acum au început să apara și audientele pentru piață europeană. Ele arată impresionant, mai ales pentru populația țării câștigatoare a cupei, Germania.

worldcupfinal

 

În jur de 34.65 milioane de persoane au privit meciul în Germania prin ARD, rețeaua publică de televiziune din această țara. Acesta este numărul cel mai mare de privitori înregistrat vreodată în Germania de la primele măsurători de audiențe. Cota din populație privitoare a fost de 86.3% pentru acest meci, ceea ce e uriaș.

În plus, nici măcar nu sunt incluși aici fanii care au văzut meciul în piețele publice, baruri sau pe alte ecrane din aer liber, care mai aduc câteva milioane bune de pasionați în rândul audiențelor. Aceste audiențe au bătut și recordul înregistrat de meciul cu Brazilia, cel antologic, cu scor de 7-1 și la care s-au uitat în jur de 32.6 milioane de germani.

În Franța au fost atinși 13.6 milioane de privitori pe TF1, cu un vârf de 15.3 milioane, în vreme ce în UK, BBC a avut o audiența de 12.1 milioane de persoane, în vreme ce ITV a înregistrat 2.9 milioane. Vârful la BBC a fost de 16.7 milioane de privitori. Ar fi interesantă o statistica de acest gen și la noi, nu credeți?

via hollywood reporter