Fără Gigi Becali şi alţi deţinuţi la TV; CNA cere limitarea difuzării imagini cu infractori

0
369

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat ceea ce am numit o decizie de bun simţ, afirmând că doreşte interzicerea difuzării la TV a imaginilor şi înregistrărilor cu persoane ce executa condamnări. Aici intră şi Gigi Becali şi o serie de alţi puşcăriaşi şi puscariabili.

2012_12_21_gigi becali in parlament 9_rsz

Singurul rabat de la regula ar fi atunci când deţinuţilor li se încalcă drepturile sau atunci când publicul are nevoie de informaţii despre respectivul personaj. Pentru mai multă precizie, iată cum sună un articol din proiectul de modificare şi completare a codului aplicat pe audiovizual: “Este interzisă difuzarea de imagini sau înregistrări cu persoane aflate în stare de reţinere sau arest, fără acordul acestora”.

Având în vedere că practic Gigi Becali trăieşte la România TV, ar fi cazul că acest post să fie sancţionat şi să dispară imaginile cu astfel de infractori de la televizor. Noul articol a fost adoptat cu 6 voturi pentru astăzi, deci aşteptaţi-vă să intre în vigoare în curând şi să apară şi primele amenzi. Să vedeţi distracţie dacă va intra Dan Voiculescu la închisoare şi îl vor transmite Antenele toată ziua!

Via Mediafax