Facebook lansează un fel de Shazam pentru seriale şi muzică, pentru iOS şi Android, integrat in aplicatia sa

0
380

Ştiam de ceva vreme ca Shazam lucrează la un serviciu care identifică actorii şi filmele la care vă uitaţi, dar iată că Facebook le-a luat-o înainte. Facebook a lansat astăzi o nouă modalitate de a detecta ce muzica se aude în jurul vostru sau ce filme sunt la televizor, direct din aplicatia sa oficiala.

identify-tv-and-music

Astfel, atunci când scrieţi un status şi aveţi funcţia activată (cu tot cu microfon activat), veţi putea include în status melodia respectivă sau filmul. Dacă e pornit noul serviciu, veţi vedea un icon audio mişcându-se pe ecran atunci când scrieţi un status. Dacă e găsită melodia, apoi puteţi adăuga fie numele său, fie serialul sau filmul găsit în postarea de pe FB.

Atunci când partajaţi muzică, prietenii voştri vor vedea un preview de 30 de secunde din melodie. Pentru seriale, va fi scos în evidenţă sezonul şi episodul la care vă uitaţi, astfel încât să fie evitate spoilerele. Funcţia e disponibilă doar în aplicaţia Facebook de pe Android şi iOS în SUA şi va fi activată pentru tot mai mulţi utilizatori în săptămânile viitoare.

Via 9to5mac