Eurosport cu Premier League disponibil doar la UPC, nu şi la RCS şi Romtelecom

0
132

Probabil aţi auzit de micul scandal legat de sosirea meciurilor din Premier League la Eurosport, dar nedifuzarea lor în anumite reţele de la noi. Ei bine, se pare că UPC difuzează acele meciuri, dar nu şi Romtelecom şi RCS, iar CNA analizează situaţia.

eurosport

Grupul Eurosport anunţa pe 19 decembrie că a semnat un contract cu Premier League, ce implică transmisia în România în direct şi exclusivitate a meciurilor din prima ligă a campionatului englez de fotbal. Contractul se aplică de la 21 decembrie 2013 până în 2016, însă doar abonaţii UPC au putut vedea primul meci din această ofertă, Liverpool – Cardiff în ziua de sâmbătă.

RCS & RDS a difuzat doar primele 45 de minute ale meciului, iar Romtelecom nu l-a difuzat deloc. Ambele reţele au ales să difuzeze sărituri cu schiurile în locul competiţiei din Premier League, iar situaţia a continuat la restul meciurilor din Premier League. Aparent Romtelecom s-a justificat prin faptul că nu a pus la punct încă toate aspectele tehnice.

Între timp RCS & RDS afirma că nu şi-a încălcat contractul cu Eurosport, mai ales că era vorba de transmisia pe Eurosport România şi nu de Eurosport care e prins via RCS & RDS în Ungaria, Cehia şi Slovacia, care nu beneficiază de Eurosport. În cursul zilei de 21 decembrie compania Eurosport a oprit transmisia canalului Eurosport internaţional, cel fără meciuri Premier League şi l-a înlocuit cu Eurosport România, de aici poate şi problema.

Via Mediafax