Ecranele mai mari de pe device-urile mobile cresc rata de consum a conținutului video

0
89

Din câte putem vedea, datorită tehnologiei de ultimă generație din domeniul device-urilor mobile portabile, conținutul video a început să fie din ce în ce mai vizionat pe astfel de platforme. Pe piață și-au făcut apariția smartphone-uri cu display-uri de până la 5.2 inch, phablet-uri cu display-uri de 6.4 inch, și tablete ce variază între 7 și 12 inch, dispozitive ce permit urmărirea de materiale video într-un mod mult mai interactiv.

Bigger_screens_key_to_driving_mobile_video_industry_1

Potrivit unui studiu realizat de către Strategy Analytics, se pare că numărul de materiale video urmărite pe device-urile mobile cu display-uri de mari dimensiuni este în continuă creștere, iar un factor care contribuie la acest lucru este noua tehnologie 4G ce permite o viteză mult mai mare de streaming.

Totodată, acest comportament al populației se poate datora numeroaselor televiziuni ce au decis să își mute conținutul video pe internet, făcându-l astfel mult mai accesibil de utilizat de pe o gamă mai largă de device-uri. Din punct de vedere al viitorului media, acesta va aparține integral internetului, o platformă care oferă doar acele programe și materiale video dorite de către utilizator, și nu programe impuse, cum se întâmplă în acest moment prin intermediul furnizorilor de cablu.

De asemenea, televizoarele Smart TV și dispozitivele de tip dongle, ca și Chromecast încep să fie adoptate de către utilizatori din ce în ce mai mult datorită posibilității de a alege ce anume să urmărească, având la dispoziție așa-numita funcție video-on-demand. Din punct de vedere al statisticilor, aflăm că 42% dintre persoanele ce au fost intervievate în UK, Franța, China, Germania și Spania au declarat că un display mai mare îi convinge să urmărească mai mult conținut video pe un device mobil.

Din cei 72% care au declarat faptul că urmăresc materiale video în prezent de pe device-urile mobile deținute, 44% urmăresc conținuturi video doar o dată pe săptămână, în timp ce 15% folosesc această funcție zilnic. Din punct de vedere al timpului destinat activității de vizionare al materialelor video pe device-urile mobile, 40% dintre cei intervievați spun că urmăresc conținuturi video aproximativ 30 minute pe săptămână, iar 22% dintre aceștia între 30 – 60 minute. De asemenea, s-au numărat și un procent de 21% care au declarat că vizionează între 1-3 ore de materiale video săptămânal.

via: tablet-news.com