Disney cumpăra Maker Studios, un furnizor de conţinut video pentru YouTube

0
73

După uriaşă achiziţie a Lucasfilm şi a francizei Star Wars, Disney mai face o achiziţie importantă, cumpărând Maker Studios. Acesta este un nume mare pe piaţa video online, fiind un furnizor important de conţinut pentru YouTube.

maker-studios-disney-600x369

Aparent tranzacţia ar costa 500 de milioane de dolari, iar Maker Studios ar genera peste 5.5 miliarde de vizualizări pe lună şi ar avea 380 de milioane de utilizatori. Disney ar putea plăti încă 450 de milioane de dolari dacă se atinge ţinta de creştere a companiei. Majoritatea achiziţiilor Disney din ultima vreme s-au bazat pe proprietate intelectuală şi dezvoltarea reţelei sale TV, a produselor pentru consumatori şi a diviziei filme.

Maker Studios are în subordine canale YouTube foarte populare precum PewDiePie, canalul unui comediant suedez şi Epic Rap Battles of History, o serie de clipuri amuzante bazate pe dueluri rap între personaje istorice şi iconuri pop. Maker administrează 55.000 de canale YouTube, care ar putea oferi acces la personajele şi francizele Disney acum.

Via NY Times