De la Godzilla la noul proiect al lui Cristopher Nolan: Cele mai aşteptate filme ale lui 2014 sunt… (Partea 1)

0
397

Pentru că tot avem o secţiune nouă pe site şi anume Trailere, am luat la rând o serie de noi trailere şi am încropit o listă cu cele mai aşteptate filme din 2014. Deoarece lista era foarte mare, o vom împărţi în câteva părţi. Printre cele mai aşteptate filme se număra atât comedii, cât şi filme de acţiune, SF, ba chiar şi o animaţie sau două. Hai să vedem ce merită văzut în 2014!

8812042-godzilla-2014

Godzilla

După Pacific Rim anul trecut, în 2014 avem parte de un nou film cu Kaiju, de această dată cel mai faimos dintre ei, Godzilla. Regizat de Gareth Edwards şi cu Bryan Cranston (Breaking Bad) şi Aaron Taylor-Johnson (Kickass) în distribuţie, filmul se anunţă unul de groază/ acţiune, iar în plus elementele de amuzament vor lipsi cu siguranţă, spre deosebire de acel Godzilla din anii 90. Godzilla pare mai terifiant decât a fost până acum şi parcă şi mai mare decât îl ştiam. Filmul debutează pe 16 mai.

Johnny-Depp-image-johnny-depp-36400195-736-546

Trascendence

Una din rarerele ocazii când îl vedem pe Johnny Depp ras pe cap este filmul Transcendence. După foarte slabul The Lone Ranger, Depp pare gata să îşi spele păcatele cu un thriller SF, în care nu lipseşte nici Morgan Freeman. Nu vă aşteptaţi ca Depp să joace prea mult, deoarece el este un om de ştiinţă aici, care se îmbolnăveşte grav, iar înainte de moarte conştiinţa sa este uploadata într-un sistem uriaş de tip AI. El devine de neoprit şi dacă ne luăm după trailer, aparent poate controla până şi vegetaţia şi natura din jur. Filmul ajunge în cinema pe 17 aprilie.

maxresdefault

Jupiter Ascending

Deşi povestea acestui film sună tare bine şi el îi are în spate pe fraţii Wachowski, care au creat Matrix, actorii principali ne fac să strâmbăm din nas. E vorba despre Mila Kunis şi Channing Tatum, primă cu oarecare pedigree datorită lui Black Swan, în vreme ce Tatum nu prea are la activ roluri bune. Povestea aduce foarte mult cu Romeo şi Julieta, cu menţiunea că acesta este un film SF cu vibe de Al Cincilea Element şi în care o tânără care curăţă toalete este de fapt o prinţesă a galaxiei. “Regina universului” trimite un asasin pe urmele sale, iar cei doi se îndrăgostesc. Filmul debutează pe 25 iulie.

Interstellar

Christopher Nolan l-a înregimentat pe Matthew McConaughey pentru filmul sau SF, Interstellar, imediat după ce actorul a luat un Oscar şi se pregăteşte probabil pentru un Emmy pentru True Detective. În Interstellar, un grup de exploratori călătoreşte printr-o gaură de vierme, nerespectand conceptele de timp şi spaţiu. Trailerul e foarte vag, dar muzica de fundal e bună şi se anunţă un nou tur de forţă pe bază de accent texan al lui McConaughey. Să vedem în ce măsură premiantul cu Oscar ne va mai impresiona. Distribuţia le include şi pe Jessica Chastain şi Anne Hathaway. Filmul apare pe 7 noiembrie.

Hobbit There and Back Again

A doua trilogie din universul lui Tolkien aflată sub bagheta lui Peter Jackson se încheie la finalul acestui an. După două filme Hobbit care au fost primite cu entuziasm moderat, dar şi vânzări uriaşe, ne pregătim de încheierea trilogiei şi de lupta finală cu dragonul Smaug. L-am lăsat poleit cu aur, nervos şi gata să distrugă un mic sat de pescari la final de Hobbit 2. Mă aştept ca vocea lui Benedict Cumberbatch să ne dea fiori din nou în rolul lui Smaug şi sper că Bilbo (Martin Freeman) să îşi continue rolul bun. Cu puţin noroc vom vedea şi bătălia cu care a început LOTR 1, dar cu o grafică mai bună. Filmul apare pe 19 decembrie.

rec_4_apocalipsis-wide

REC 4

Această listă nu putea exista şi fără filme europene şi aici avem de-a face cu o producţie hispanica horror. Primele două filme REC au fost capodopere ale genului, horroruri desăvârşite cu mult peste Paranormal Activity, Silent Hill şi chiar şi The Ring. Acţiunea intensă, dialogurile bune şi povestea fantastică, care combina demonii, zombii şi virusuri, va lua final în partea 4. Singura mea teamă este că acest film să nu fie la fel de slab ca REC 3, care e genul de film care nu merită văzut nici măcar descărcat de pe web. REC 4 apare la finalul lui octombrie.

Amazing Spiderman 2

Din păcate acest reboot al seriei Spiderman nu este la fel de bun precum trilogia cu Tobey Maguire. Andrew Garfield nu are carisma şi fizicul de băiat de 13 ani nu prea îl ajuta. Vom vedea în Amazing Spiderman 2 dacă Jammie Foxx ştie să joace un erou negativ de benzi desenate, în acest caz Electro, în vreme ce Green Goblin e acum jucat de Dane DeHaan, un fel de mini Leonardo Dicaprio. El nu se va compara cu precedentul Green Goblin, Willem Defoe, sunt sigur. Filmul debutează pe 2 mai.

X-Men Days of Future Past

Cred că nu m-aş înşela prea tare dacă aş spune că am ajuns deja la aproximativ jumătate de duzină de filme legate de universul X-Men, dacă nu chiar mai multe. Hugh Jackman va fi din nou Wolverine, iar Magneto şi Charles Xavier vor face pace într-un viitor sumbru şi vor trimite X men în trecut pentru a remedia războiul dintre ei. Lista de actori este una all star, incluzându-l pe Michael Fassbender că Magneto în tinereţe, pe Ellen Page că Shadowcat, James McAvoy drept Charles Xavier, Patrick Stewart aka Picard drept Xavier la bătrâneţe şi Ian McKellen aka Gandalf că Magneto la bătrâneţe. Pe 23 mai vom vedea aceasta super producţie în cinematografe.

Rămâneţi pe smrtv.ro deoarece săptămâna viitoare soseşte partea a doua a listei!