CuBox-i, un nou mini-PC menit să îți transforme televizorul standard LED într-unul Smart TV; prețuri începând de la 54$

0
93

Din câte știți, în ultimul timp pe piață au început să își facă apariția dispozitive de tip mini-PC care dispun de un pachet hardware de ultimă generație și care poate fi folosit cu ușurință pentru transformarea unui televizor LED standard într-unul Smart. Un prim astfel de exemplu a fost Raspberry Pi, device despre care am vorbit într-un articol precedent. De această dată, CuBox-i este cel despre care vom vorbi astăzi, un mini-PC produs de către compania Solid Run, device ce permite instalarea oricărui OS prin intermediul unui card microSD.

cubox-i1

Din câte se poate observa și în imaginea de mai sus, CuBox-i este un device cu adevărat mini, dar cu toate acestea la interior regăsim componente hardware destul de high-end, cum ar fi un procesor quad-core tactat la 1 GHz, 2 GB RAM, un GPU GC2000 și conectivitate HDMI, Micro USB, USB, WiFi, Ethernet și infra-roșu. La capitolul dimensiuni, aflați că acesta măsoară 5.5 x 5.5 x 4.5 cm.

Cubox-i

În timp ce modelul de mai sus reprezintă versiunea CuBox-i4Pro, versiune comercializată la prețul de 129$, mai există și alte două versiuni, și anume CuBox-i1, respectiv CuBox-i2. Primul dintre acestea, CuBox-i1 dispune de un procesor single-core tactat la 1 GHz, 512 MB RAM, un GPU GC800, intrări microSD, Ethernet, USB 2.0 și conectivitate infra-roșu. Acesta este disponibil pentru doar 54$, și poate fi cumpărat atât de pe site-ul oficial, cât și de pe eBay. Toate aceste 3 modele oferă playback video la rezoluție Full HD 1920×1080 pixeli.

Modelul aflat la mijloc din punct de vedere al dotărilor este CuBox-i2, dispozitiv ce aduce un procesor dual-core tactat la 1 GHz, 1 GB RAM, un GPU CG800, conectivitate microUSB, infra-roșu, Ethernet, USB 2.0 și WiFi/Bluetooth opțional. Prețul acestuia este acum de 69$, după o reducere de 10$.

Trecând la partea de OS, aflați că pe acest dispozitiv pot fi instalate diverse sisteme de operare sau centre media, cum ar fi Android sau XBMC Media Center. Acesta din urmă reprezintă o soluție foarte simplă de transformare a televizorului standard LED într-un Smart TV veritabil doar prin conectarea la internet și vizionarea ulterioară a conținutului de pe web sau prin intermediul unor dispozitive de stocare.

Puteți vedea mai sus atât un video de promovare al produsului în cauză, cât și un material video de 18 minute cu primele impresii după folosirea lui CuBox-i. Din câte se pare, acest mic dispozitiv este unul destul de promițător, iar prețul de achiziție rămâne destul de accesibil, ținând cont de faptul că sunt disponibile astfel de 3 modele, entry-level, mid-end și nu în ultimul rând versiunea high-end. Rămâne de văzut dacă acesta va fi importat și pe plan local de unii retaileri cum ar fi robofun.ro, magazin online ce vinde în prezent minipc-ul Raspberry Pi.

Mulțumim pentru pont lui Berecz Csaba!