În Coreea de Sud s-a lansat un canal TV complet 4K şi gratuit

0
54

Homechoice, un agregator de conţinuturi din Coreea de Sud oferă acum conţinuturi 4K publicului local prin intermediul unui canal UMAX. Astfel, întreg canalul include conţinuturi cu rezoluţie 3840 x 2160 pixeli şi 60 FPS.

4klogo

Canalul a luat fiinţă pe 10 aprilie şi rulează între 6 dimineaţa şi 2 noaptea. Conţinuturile oferite sunt comprimate în HEVC (H.265), bazându-se pe un encoder Titan în timp real. Tehnologia vine de la compania franceză Ateme, iar Homechoice alege să comprime filmele şi emisiunile la 32 Mbps şi le trimite către decodoarele de pe televizoarele 4K şi alte terminale compatibile.

Nu e nevoie de set top box pentru a recepţiona canalul, iar decodarea sa e inclusă în funcţiile televizoarelor 4K. Cei care au televizoare Samsung sau LG vor avea totuşi nevoie să instaleze un stick USB special pentru a recepţiona canalul. Canalul UMAX oferă 40 de programe originale, inclusiv documentare, animaţii şi filme, iar Homechoice vrea să ajungă la 100 de producţii până la final de an. Cel mai mare avantaj al său este gratuitatea.

Via tvtechnology.com