Copiii renunţă tot mai mult la televizor în favoarea tabletei

0
395

Generaţia celor născuţi după anul 2000 a ajuns la şcoală sau grădiniţă fix când apăreau tabletele şi telefoanele smart, deci au avut încă din start şansa de a folosi aceste device-uri. Pentru mulţi dintre ei, terminalele au înlocuit deja televizorul, cu uşurinţă.

kids-tablets

Se pare că numărul de copii din Marea Britanie care deţin o tabletă s-a dublat în ultmul an, în detrimentul televizoarelor de acasă. Studiul a fost realizat de către autoritatea de reglementare TV Ofcom, iar datele arată ca în ziua de azi copiii au şanse mai mici să folosească un televizor în dormitorul lor decât în ultimii 5 ani. Studiul arata că procentajul de copii care deţin o tabletă este de 34% din totalul celor chestionaţi.

62% dintre copii folosesc tableta acasă, chiar dacă nu deţin una. 11% dintre copiii cu vârstele de 3-4 ani deţin o tabletă, faţă de 3% anul trecut. 20% dintre cei mici folosesc tableta pentru streaming TV, în creştere cu 5% faţă de anul trecut. Numărul de copii care au un televizor în camera a scăzut la unul din trei, dar cei mici petrec în continuare mult timp cu ochii în televizor, adică în medie 14.6 ore pe săptămână.

În aceste condiţii doar funcţiile smart ale televizoarelor şi consolele mai pot salva TV-urile.

via worldtvpc