Convergența TV și a internetului ar putea aduce un univers de posibilități pentru utilizatori și pentru dezvoltatorii de conținut

1
76

În rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva idei despre cum ar putea arăta în viitor experiența cu un televizor Smart TV și ce efect vor avea acestea asupra consumatorilor.

Odată cu noul val de televizoare Smart ce dispun de conexiune web, o nouă lume a divertismentului a fost deschisă pentru utilizatorii și dezvoltatorii de conținut din întreaga lumea. În viitorul apropiat, veți putea sta pe canapea, răsfoind printre canale infinite ce vor oferi tot conținutul audio-vizual de pe web la fel cum o faceți în acest moment cu un televizor tradițional. Deși acest lucru se poate realiza și pe un computer sau tabletă, experiența de vizionare nu este aceeași ca în fața marelui ecran.

bilde

Cu siguranță, unii vor spune că pot conecta laptop-ul sau desktop-ul la orice televizor cu ecran plat prin intermediul HDMI, dar cu toate acestea, procesul de setare și instalare este unul anevoios, iar interfața oferită pe televizor nu este destul de intuitivă și bine pusă la punct. Pe lângă această modalitate de vizualizare, și faptul că putem controla televizorul prin comenzi vocale, un aspect foarte interesant este reprezentant de către funcțiile oferite pentru dezvoltatorii de conținut.

Aceștia vor putea distribui filme și seriale într-un mod mult mai facil, către o audiență mult mai mare din punct de vedere numeric. Yusef Willis, 22 ani, un angajat Best Buy declară că el și majoritate prietenilor săi nu prea urmăresc programe la televizor în modul tradițional, ci preferă utilizarea unor aplicații de streaming ca Netflix sau Hulu. Acesta este încântat de faptul că un televizor Smart aduce odată cu achiziția și posibilitatea de a urmări conținut video la cerere, nemaifiind nevoie de consultarea ghidului TV pentru a urmări emisiunea preferată.

Un televizor Smart TV conectat la internet oferă o mulțime de soluții de media-entertainement cum ar fi YouTube, Vimeo, Netflix sau Hulu, dar utilizatorii pot alege un televizor ce oferă acces la toate site-urile web, la fel cum o face și un computer. În timp ce tânărul Willis de 22 ani urmărește conținut video prin intermediul unor astfel de aplicații de streaming, celălalt angajat Best Buy, Louis Harvey, 40 ani (dreapta) afirmă că el încă mai urmărește programe TV în modul clasic, dar declară că este prins la mijlocul dintre generații, acesta urmărind și streaming video pe internet.

Via: Mycentraljersey