CES 2020: TCL anunţă televizoare mini LED şi soundbar-uri cu suport Roku TV

0
360

Înainte să fie cunoscuţi pentru preluarea brandurilor Alcatel şi BlackBerry, cei de la TCL au devenit cunoscuţi pentru televizoarele lor. Compania a revenit la origini odată cu prezentarea de la CES 2020, acolo unde a adus noi televizoare mini LED şi soundbar-uri cu suport Roku TV.

Hai să vedem ce e nou la TCL şi începem cu tehnologia TCL Vidrian mini LED. Aceasta este o tehnologie disponibilă în premieră, de retroiluminare TV, care implică zeci de mii de mini LED-uri cu mărime de micrometri, care sunt integrate direct într-un substrat de sticlă. Avantajul este contrastul sporit, luminozitatea crescută, dar şi viaţa lungă a produsului. Tehnologia se va regăsi pe televizoarele LCD 8K ale companiei vândute în acest an.

TCL a mai anunţat şi un Roku TV 8K, care va debuta în următoarele luni. Aceste televizoare ar oferi “o nouă senzaţie de adâncime şi claritate”, cu upscaling de la conţinut 4K. Televizoarele TCL Roku Seria 6 vor avea şi refresh rate variabil bun pentru gaming.

În zona de soundbar-uri, apare modelul TCL Alto 9+ Soundbar, care vine cu difuzoare triple channel, include difuzoare centrale şi laterale, dar şi subwoofere laterale, cu opţiunea de a le monta pe pereţi sau a le amplasa încât să garantezi un surround Dolby Atmos cât mai bun. TCL Alto 9+ vine cu subwoofer conectat via wireless, canal central cu difuzor cu transmitere frontală de sunet, transmiţând cât mai clar dialogurile şi poziţionarea vocală din filme.

TCL a anunţat şi suport pentru control vocal, prin integrarea de microfoane pe noile sale televizoare. Modelele cu Roku vor avea sistemul Easy Voice Control în America de Nord şi vor beneficia şi de parteneriatele cu platforme smart de la Amazon şi Google.