CES 2020: TCL a prezentat primul televizor rulabil OLED cu tehnologie Inkjet

0
546

TCL a prezentat deja câteva televizoare high end la CES 2020, inclusiv modele 8K, dar nu s-a zgârcit nici cu prototipurile. Alături de compania Juhua a prezentat un televizor rulabil OLED de 31 inch, realizat pe bază de tehnologie inkjet.

Tehnologia combină TFT cu OLED, mai bine zis Quantum Dot de la OLED cu panoul de fundal al unui TFT. Rezultatul este un televizor care oferă 200 de nits de luminozitate şi acoperă 90% din spaţiul de culoare DCI-P3. Prototipul a fost realizat de Centrul de Inovaţie Naţională în Imprimare şi Ecrane Flexibile, împreună cu TCL (prin producătorul de panouri CSOT din China) şi Juhua, firmă de imprimat ecrane.

Faţă de un ecran tradiţional cu tehnologie bazată pe evaporare, aici avem un display cu multiple avantaje. Nu necesită o mască metalică, permite realizarea unei structuri simple şi suport pentru dimensiuni mari. Va fi un ecran flexibil şi mai ieftin decât celelalte modele prezentate până acum. Prototipul seamănă ca design cu ce am văzut la acel televizor LG rulabil OLED 4K de anul trecut. În special modul în care iese ecranul din bază aminteşte de produsul LG.

Să vedem acum cum stă cu aplicabilitatea, cu brevetele, preţul şi portabilitatea.