CES 2020: Samsung prezintă un televizor 8K uimitor, cu 99% din zona frontală ocupată de ecran

0
1005

Samsung a adus la CES 2020 mult aşteptatul său televizor 8K cu ecran edge to edge. Acesta atinge un screen to body ratio de 99%, aşa încât 99% din zona sa frontală este ocupată de ecran. Practic este un televizor fără muchii vizibile şi din ce văd foarte subţire şi minimalist ca design.

Samsung Q950TS este numele noului model, un televizor 8K QLED din gama 2020 cu aşa numitul “Infinity Design”. Spatele este complet plat, iar talia este de doar 15 mm. La bord găsim un procesor quantum AI, care combină machine learning cu deep learning. Folosind aceste tehnologii se realizează upscaling-ul 8K, indiferent de calitatea imaginii originale. Se poate realiza chiar un salt de la Full HD la 8K fără probleme.

Există şi o tehnologie nouă Adaptive Picture, care oferă luminozitate optimă şi contrast ratio ideal în orice mediu de vizualizare. Cum? Televizorul îşi va recunoaşte mediul din jur şi va ajusta automat luminozitatea. În plus, noul televizor 8K dispune şi de tehnologie ScaleNet AI, care reduce pierederea de date în timpul streaming-ului video. Foloseşte deep learning pentru a minimiza pierderea de date în timpul compresiei, iar Amazon Prime Video a fost anunţat ca prim partener.

Televizorul mai aduce şi suport pentru streaming cu codec 8K AV1 de la youTube. Pe partea acustică avem tehnologia Object Tracking Sound Plus, care poate recunoaşte obiectele în mişcare din imagine şi va mişca şi sunetul în acord cu ele. Există şi o combinaţie între difuzoarele de pe TV şi soundbar pentru o experienţă cât mai bine adaptată, prin tehnologia Q-Symphony. Mai avem şi alte funcţii software de apreciat: Multi View pentru multitasking, Digital Butler care poate conecta şi terminale mai vechi care nu sunt conectate la Internet, dar şi Samsung Health. Încă nu avem un preţ pentru TV, dar sigur îl aflăm până la final de săptămână.

Aşteptaţi-vă să fie măricel.