CES 2020: Samsung anunţă că noile sale televizoare QLED 8K vor veni cu tunere speciale ATSC 3.0, tehnologie NEXTGEN

0
471

Pe lângă anunţul noului său televizor 8K edge to edge de la CES 2020, Samsung a anunţat şi alte inovaţii TV. Cu această ocazie am aflat că televizoarele Samsung din gama QLED 8K din 2020 vor sosi cu tunere ATSC 3.0 şi tehnologie NEXTGEN TV. Ce înseamnă asta aflaţi mai jos.

ATSC 3.0 este un standard de transmisie de generaţie următoare, care e util pentru marea trecere la 8K (plus transmisii 4K). Permite vizionarea de conţinut la rezoluţii mai mari, experienţe audio interactive, dar şi o experienţă mai realistă. Practic trecem la nivelul următor al transmisiunilor TV. Unul dintre avantajele lui NEXTGEN cu ATSC 3.0 faţă de standardul actual ATSC 1.0 este posibilitatea de a primi şi reda conţinuturi cu rezoluţie de până la 4K, faţă de cel actual Full HD.

Asta înseamnă că un posesor de televizor 8K QLED Samsung poate reda conţinut 4K atunci când semnalul este transmis. NEXTGEN TV oferă şi funcţionalitate Multi-Channel Object Audio, utilă pentru imersiune în experienţa audio şi un dialog redat mai clar. Asta pe lângă surround-ul tradiţional. Samsung îşi amplifică şi eforturile în zona de cercetare şi dezvoltare pentru conţinuturi cu rezoluţie ridicată.

Se testează noi funcţii şi difuzează transmisii experimentale, în cadrul a multiple evenimente şi colaborări din industrie. Trebuie spus şi că ATSC 3.0 nu a fost adoptat în masă încă, dar pe viitor la achiziţia unui televizor, prezenţa unui tuner de gen ar putea fi un motiv de achiziţie.