CES 2015: MediaTek lansează un chip Smart TV 4K pentru sistemul Android TV, primeşte rapid suportul Sony

0
401

MediaTek a lansat la CES 2015 un chip special pentru smart TV-uri 4K, compatibil cu Android TV şi care a primit rapid suportul celor de la Sony. E vorba despre chipsetul MT5595, pe care îl veţi vedea cu siguranţă pe multe modele de televizoare smart în acest an.

1408102460

MediaTek are avantajul unor procesoare de calitate, la preţuri mici şi cu putere destul de ridicată pentru a concura cu un Qualcomm sau Intel. Nouă soluţie SoC MediaTek a fost selectată împreună cu algoritmul Sony pentru calitatea imaginii pentru a crea Sony Android TV. Acest sistem permite utilizatorilor să vadă filme prin Google Play şi să joace jocuri Android pe televizor.

Există şi funcţii de control vocal şi căutare vocală, iar MediaTek se afla acum în postura de lider global pe piaţa de chipseturi pentru televizoare, cu o cotă de piaţă de peste 60%. Asta înseamnă că 3 din 5 televizoare folosesc chipuri MediaTek la ora actuală. Odată cu sosirea lui Android TV, care are multe elemente în comun cu Lollipop, experienta utilizatorului va fi similară pe tableta, telefon sau TV.

via ctimes.com.tw