Cele mai aşteptate filme ale lui 2014 (Partea 2): Transformers nou, Planeta Maimuţelor şi altele!

0
445

După o primă parte în care am văzut ce blockbusteruri hardcore ni se pregătesc pentru acest an, e momentul să completăm lista cu încă o serie de titluri. De această dată e vorba despre câteva filme din serii celebre, precum Transformers sau Planeta Maimuţelor. Ca o menţiune importantă aici e faptul că deja Captain America Winter Soldier începe să se distanţeze de competiţie, cu două săptămâni cu încasări foarte bune la box office şi un loc întâi care nu a fost oprit nici de noul desen Rio.

edge_of_tomorrow_movie-wide

Edge of Tomorrow

Pe 30 mai debutează Edge of Tomorrow, cu Tom Cruise în rol principal şi iată că aparent Cruise e gata de un nou SF. A trecut de abia un an de la Oblivion şi vedeta din seria Mission Impossible se înhamă la încă un film din acelaşi gen. Povestea e simplă: Cruise joacă rolul unui soldat prins într-o buclă temporală care tot repetă ultima sa bătălie. El devine din ce în mai eficient în luptă, dar repetă acea zi la infinit aparent. O avem şi pe Emily Blunt în film, cu experienţa lui Loopers în CV.

How-to-Train-Your-Dragon-image-how-to-train-your-dragon-36215030-1600-827_1387445297

How to Train Your Dragon 2

Dacă nu e Pixar, atunci e Dreamworks, cu un nou film How to train your dragon. Primul a fost atât de apreciat, că a fost destul de aproape de Oscaruri pentru animaţie, având chiar 2 nominalizări. Ei bine în noul film personaje precum Snotlout, Stoick the Vast cu vocea lui Gerard Buler sau Ruffnut, cu vocea lui Kristen Wiig revin, iar acţiunea are loc 5 ani după ce personajele Hiccup şi Toothless au unit dragonii şi vikingii. Dragonul cel mare nu mai este în peisaj, iar gasca descoperă o peşteră secretă de gheaţă şi un misterios Dragon Rider.

grimlock-dinobots-transformers-age-of-extinction-grimlock-11722398

Transformers Age of Extinction

Locul controversatului şi aproape neangajabilului Shia Leboeuf a fost luat în Transformers Age of Extinction de Mark Wahlberg, care a lucrat cu acest actor şi anul trecut la un o comedie de acţiune. Ei bine noul Transformers debutează pe 27 iunie, la timp pentru a prinde finalul examenelor şi a urmări un blockbuster cu buget de sute de milioane de dolari, în stil Michael Bay. De această dată apar şi faimoşii Dinobots în peisaj, iar poate că Autobotii şi Decepticonii vor trebui să se unească pentru a-i combate. Dacă ne luăm după trailer, filmul ar trebui să fie mai epic decât Transformers 3, care a fost un eşec al seriei.

dawn-of-the-planet-of-the-apes-official-trailer-0

Dawn of the Planet of the Apes

În vreme ce americanii se vor delecta cu noul film din seria Planeta Maimuţelor pe 4 iulie, de ziua ţării lor, Dawn of the Planet of the Apes va ajunge în România pe 11 iulie. Au trecut ani buni de când maimuţele s-au răsculat, iar oamenii au fost infectaţi cu acelaşi virus care a făcut primatele superinteligente. Oamenii care au supravieţuit trec la atac, iar distribuţia îi include pe Gary Oldman, dar şi pe faimosul Andy Serkis, a cărui mimica şi voce maimuţărită au fost preluate pentru roluri de creaturi ca Gollum în LOTR sau King Kong în filmul lui Peter Jackson. Trailerele nu arăta foarte clar cine e personajul principal, deşi aş merge pe mâna lui Oldman.

Sex Tape

Era păcat să avem un top de acest gen fără o comedie, iar Cameron Diaz şi Jason Segel sunt 2 actori care aleg comediile cu grijă. Cameron arata incredibil la vârsta ei şi ea şi Segel fac un sex tape care prin tehnologia modernă şi o filmare cu un iPhone/iPad ajunge în cloud. Din cloud el ajunge pe o grămadă de iPaduri făcute cadou prietenilor şi rudelor şi acolo începe nebunie. Ei trebuie să încerce să şteargă filmuleţul de pe terminalele compromise şi dacă se poate să îl scoată de pe web. Acest film ar putea porni o paranoie a cloudului… Soseşte pe 25 iulie!

Hercules

Am avut deja un film cu Hercule în acest an, dar el era incalificabil, cam ca filmul Pompei. Ei bine, cu The Rock aka Dwayne Johnson în rolul lui Heracles vom avea un film de acţiune poate un pic mai bun decât prima încercare de acest an. Sper să fie chiar mai bun decât Immortals, în care talentul lui Mickey Rourke a fost irosit. Citind povestea, acest film sună ca un fel de Troia, deşi tare speram să văd un fel de Clash of the Titans mai bun, Hidră din Lerna şi alte creaturi mitice, mai ales probele la care a fost supus Hercule.

Guardians of the Galaxy

De parcă nu era de ajuns că avem francize cu supeeroi numeroase în ultimii ani, iată că după Thor, Iron Man, Captain America, Hulk şi Avengers avem acum şi Guardians of the Galaxy. Acesta este un proiect ambiţios al regizorului James Gunn, care are în palmares un film Scooby Doo şi Movie 43, ambele titluri care fac cinefilii să schimbe din nas. În fine, distribuţia sună adecvată unui film de acţiune, cu Bradley Cooper, Chris Pratt care promite să fie un viitor talent şi inepuizabilul Vin Diesel făcând echipa pentru a-l învinge pe un personaj din spaţiu care a cochetat cu iniţiativele malefice ale lui Loki împotriva lui Thor. Vine pe 1 august la noi.

Lucy

A trecut ceva vreme de când Luc Besson nu s-a mai aflat în spatele camerei şi iată-l din nou, de această dată în tandem cu Scarlett Johansson şi Morgan Freeman. Ei bine acest nou thriller SF ne oferă o femeie care devine un soi de dumnezeu al planetei, o fiinţă cu un IQ uriaş, capabil să îndoaie orice voinţă sau lucru din jurul său doar cu puterea minţii. Aparent un drog i-ar fi amplificat inteligenta, astfel încât să o facă imună la gloanţe şi alte atacuri, dar şi capabilă să prevadă orice mişcare şi să mute obiecte din loc şi să ucidă oameni cu o privire. Omniscienta nu s-a terminat bine niciodată… Pelicula ajunge la cinema pe 6 august.