Cea mai ieftină metodă de a transforma un LED TV într-un Smart TV

4
96

Cu siguranță toți ne dorim să deținem un Smart TV, dar de cele mai multe ori atunci când  vrem să achiziționăm un astfel de televizor, intervine problema prețului. Cu toate acestea, se pare că există unele soluții mai ieftine, prin care îți poți transforma televizorul LED într-un Smart TV veritabil.

Un utilizatorul al forumului droidbulid.com ne prezintă un astfel de proces de “transformare”, proces pe care îl veți descoperi în rândurile de mai jos. Acesta a decis să utilizeze un mini-computer Raspberry Pi ce rulează sistemul de operare bazat pe Linux, numit Raspbmc, OS care aduce programul Raspberry Pi Media Center, ce vă oferă accesul la un centru media, așa cum sugerează și numele. Un astfel de mini-computer este un dispozitiv de care un Smart TV are neapărat nevoie.

2013-11-16 18.06.52

Raspberry Pi este practic un SDC (Single-Board Computer), un computer format dintr-o singură plăcuță electronică care este menită să înlocuiască unitatea desktop tradițională a unui PC. Microcomputer-ul Raspberry Pi a fost lansat în februarie 2012 de către o fundație britanică sprijinită de Universitatea Cambridge și compania Broadcom. La momentul actual, Raspberry Pi se găsește în peste 2 milioane de unități, ce au fost vândut la nivel global. Acesta dispune de un procesor asemănător cu cel de pe smartphone-uri, este dotat cu porturi USB, placă de rețea, slot pentru carduri microSD și port HDMI.

2013-11-16 18.47.58

Revenind la procesul de transformare, aflăm că televizorul folosit a fost un model Hisense Smart LED TV, utilizatorul său a vrut să facă din acesta un Smart TV mult mai puternic, adăugându-i Raspberry Pi. Posesorul acestuia a început prin demontarea plăcii de bază existente, lucru care a scos la iveală faptul că erau 2 porturi USB nefolosite, acesta le-a lipit pentru a genera 5V, putere necesară pentru Raspberry Pi. Apoi, a remarcat că nu a făcut cel mai indicat lucru, atunci când stingea televizorul, se oprea și alimentarea lui Raspberry Pi. A reușit până la urmă să găsească o sursă de 5V care să rămână pornită la stingerea televizorului. Următorul pas pe listă a constat în plasarea lui Raspberry Pi în interiorul televizorului. Boxele integrate nu erau așa de bune, încât acesta a decis să le scoată, întrucât folosea un sistem audio surround separat. Prin această operațiune, în interiorul televizorului s-a făcut destul loc, astfel încât să încapă și dispozitivul computer.

2013-11-16 22.14.32

Finalizarea proiectului a constat în realizarea unor capace protectoare, cu ajutorul unei imprimante 3D, pentru porturile USB și LAN prezente. Astfel, prin acest proces de transformare, televizorului lui Tony (utilizatorul), a devenit mult mai puternic, în ceea ce privește redarea de conținut Smart TV. Dacă nu țineți atât de mult la garanție puteți încerca și voi o astfel de transformare, device-ul Raspberry Pi se poate comanda și din România, la un preț de 188 lei de pe site-ul robotfun.ro. De asemenea, îl puteți găsi și pe eBay sau Amazon. Întreg procesul de transformare poate fi găsit aici, pagină pe care veți găsi și seria completă de imagini realizate în timpul lucrării.

Via: droidbuild.com