Bad Neighbours/Vecini de Coşmar Review: exact cum îşi imaginează viaţa de facultate în SUA cineva fără imaginaţie

0
63

Bad Neighours, sau cum e tradus la noi Vecini de Coşmar e probabil cea mai celebră comedie pe care o puteţi vedea deocamdată în această vară. Ea include câteva personaje pe care le-am mai întâlnit şi în alte comedii, de la Zac Efron, puştiul minune Disney la Seth Rogen, care a făcut mai multe comedii bazate pe “iarba” decât pot ţine minte.

BadNeighbours_KeyArt

Vecini de Coşmar e exact cum îşi imaginează viaţa de frat house/frăţie/facultate un adolescent roman care nu a fost în SUA. Problema e că lângă o astfel de casă de frăţie, care o ţine numai în petreceri se afla un cuplu cu un copil nou născut. Seth Rogen şi Rose Byrne compun acest cuplu de tineri de puţin peste 30 de ani care încearcă să pară cool şi hip şi să se comporte ca la 20 de ani. În realitate ei se culca devreme şi îi deranjează zgomotul tare, iar ei nu ezită să cheme poliţia atunci când vecinii devin prea zgomotoşi.

Comedia din acest film e de gen “toilet jokes”, jumătate din glume implicând dildouri mulate după organele băieţilor din casa fraternităţii. Probabil singura scenă apreciată de mine cu adevărat este cea a bătăliei în dansuri, mai ales pentru modul în care este editata, filmată şi pentru muzică aleasă. Nici scena cu airbagurile nu a fost rea, deşi parcă puţin cam prea violenta pentru un film light. Sincer să fiu mă aşteptam ca petrecerile să fie puţin mai hardcore, iar cantitatea de alcool şi droguri a fost ţinută la minim.

Zac Efron, star of Bad Neighbours

Au fost în schimb artificii şi lasere cât cuprinde, multă iarba şi personaje inedite, inclusiv fratele mai mic şi etern adolescent al lui James Franco, Dave Franco. Christopher Mintz Plasse, care a fost aproape OK în Kickass 1 şi 2 este aici puştanul cool şi uşor violent, dar de-a lungul filmului devine şters. Aceasta e probabil cea mai mare problemă cu Vecini de Coşmar, căruia îi lipsesc personajele complexe. Ştiu că este o comedie care nu pune prea mult creierul la treabă, dar personajul lui Zac Efron e destul de bine desenat totuşi, deci se poate.

El este înţepenit în clişeul băiatului tras de fiare care face grătar pe peluza la bustul gol şi îşi iubeşte amicii că pe fraţi, fiind pasionat de petreceri şi umor cretin. Pentru Zac nu e deloc departe rolul de realitate, el fiind tocmai ieşit de la dezintoxicare, deci rolul l-a prins că o mănuşă. Se vede totuşi că Seth Rogen e uşor stânjenit de acest rol, el părând mereu incomod şi constipat, deranjat de ceva, afectat sau temător. Rose Byrne pare plictisită şi obosită şi pare prinsă într-un etern ciclu al comediilor mai mult sau mai puţin romantice, în care apare doar că vioara a doua.

Film Title: Neighbors

E păcat de talentul său, expus în mod excelent în serialul Damages, de pe AXN. Pentru a da cărţile pe faţă, există cam 3 segmente de public pentru acest film: fetele (sau băieţii) care merg să îl vadă pe Zac Efron fără cămaşa pe el, băieţii tineri de la facultate care spera că măcar o singură dată o petrecere din Regie va fi ca în film şi cei care spera că Seth Rogen va livra încă un Pineaple Express.

Aş îndrăzni să spun că nici unul dintre ei nu îşi primeşte pe deplin porţia de amuzament, deoarece Zac nu pare a fi în ton cu moda din 2014 şi se afişează când cu păr pe piept când perfect râs, iar Seth Rogen pare amorţit jumătate din film. Personal sunt curios cât din scenele cu airbag au fost CGI şi cât au fost realizate cu actori de cascadorie. Un lucru de menţionat aici este alegerea destul de OK a pieselor muzicale pentru film, cu melodii de la Missy Elliot, Fergie, Flo Râdă, Kesha sau David Bowie.

Screen-Shot-2014-04-08-at-10.59.46

Pe undeva printre rândurile acestui scenariu haotic şi previzibil puteţi găsi şi ceva neglijenta parentală, dacă mai contează şi drepturile copilului în această peliculă. Bebeluşul rămâne singur destul de mult timp şi îl vedem chiar cu un prezervativ folosit în gură, ceea ce probabil va şoca pe mulţi. Vecini de Coşmar nu e chiar o comedie de coşmar, deoarece am văzut filme cu mult mai rele.

Ar fi putut fi un film mult mai distractiv, dar cum totul a fost probabil editat şi cenzurat sau pur şi simplu scris prost, a ajuns un film de nota 6 din 10 pentru mine.

Bad Neighbours