AUO e gata să producă panouri pentru televizoare de 43 de inch în trimestrul 3

0
55

Compania taiwaneză AU Optronics (AUO) va începe producţia de ecrane LCD TV de 43 de inch (adică aproximativ 109 cm) în trimetrul 3 al acestui an. Motivul pentru care a fost aleasă această diagonală neobişnuită e pentru că firma vrea să evite competiţia din partea ecranelor de 39 şi 42 de inch.

auo

Informaţiile vin direct din Taiwan, iar panourile LCD TV de 43 de inch au fost introduse pe piaţa încă din 2011, când Samsung Display a încercat să deschidă o nişă cu astfel de diagonale. Problema e că eficientă de producţie nu e destul de mare şi se pierde mult în acest proces. Ca rezultat Samsung s-a axat pe panourile de 40 şi 48 de inch. AUO mai oferă o şansă nişei, încercând să o popularizeze din nou, că o alternativă la panourile de 42 de inch.

Aceasta vor avea de suferit la capitolul livrări, deoarece firma Innolux se axează mai nou pe panouri de 40 de inch pentru a se lupta cu modelele din zona 39 – 42 inch. Observatorii pieţei TV sunt de părere că livrările de panouri cuprinse în acel interval vor ajunge la 70 de milioane de unităţi în acest an şi că mutarea celor de la AUO va avea un rol important în influenţarea segmentului.

Via Digitimes