ASUS anunță Chromebit; un mini-computer Chrome OS de 100$ ce se conectează la TV

1
485

În cursul zilei de ieri, Google împreună cu cei de la Asus au anunțat lansarea unui nou produs compact, acesta sosind sub forma lui Asus Chromebit. Device-ul în cauză este practic un mini-computer ce rulează sistemul de operare Chrome OS și care se va conecta la televizoarele noastre direct în portul HDMi fără a fi nevoie de un cablu secundar.

Group_Asus_Chromestick_V1 (1)_1000

Din punct de vedere tehnic, acest produs sosește cu procesor Rockchip RK3288, un chip grafic Mali-760, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, un port USB 2.0, WiFi, și conectivitate Bluetooth 4.0. De asemenea, aflăm că acest mini-computer va sosi pe piață într-o gamă variată de culori.

Cu toate că Asus Chromebit nu este cel mai puternic PC de buzunar existent pe piață, acesta își va îndeplini scopul pentru care a fost creat cu brio. Chromebit va ajunge în curând la vânzare pentru un preț de sub 100$, iar după cum și Google ne dezvălui, noul mini-PC nu se vrea a fi un rival pentru Chromecast, ci un produs cu totul și cu totul diferit ce este bazat mai mult pe o experiență de navigare in-browser.

via: chrome.blogspot.ro