Asistentul virtual Cortana ar putea sosi şi pe Windows şi Xbox (Zvon)

0
459

Sunt sigur că aţi auzit de Cortana, fie drept personaj din seria Halo, fie că asistentul virtual din Windows Phone 8.1. Această soluţie a fost anunţată în cadrul lui BUILD 2014 în acest an, iar speculaţiile afirmă că vom vedea Cortana şi pe Xbox şi Windows.

xbox-one

O serie de oferte de joburi în cadrul Microsoft par a sugera că se cauta ingineri care să aducă Cortana şi pe alte platforme Microsoft. Informaţia provine de la utilizatorul Talderon de pe forumul Windows Phone Central. El ar fi dezvăluit şi alte secrete Microsoft, deci probabil are conexiuni în cadrul companiei. E interesant că acest insider afirma că a testat Cortana pe Xbox One şi că el funcţionează excelent mai ales când se joacă un joc Halo.

Nu am fi surprinşi să vedem această evoluţie, de vreme ce şi Apple oferă Siri pe tablete şi mai nou şi automobile. Suntem siguri că Siri va ajunge şi pe un viitor iWatch şi un eventual televizor Apple, de aceea este logic că Microsoft să contracareze mişcările Apple din timp. Trebuie totuşi menţionat că Xbox One are deja comenzi vocale via Kinect…

Via ubergizmo