Apple pregăteşte un nou Apple TV 4K cu procesor Apple A12X, ceva mai axat pe gaming

0
683

Apple pare gata să ia cu asalt piaţa cu noi produse hardware şi de această dată ţinteşte spre sufragerie. Vrea să lanseze un nou Apple TV, care e chiar aproape de livrare, conform surselor apropiate de companie. Avem detalii mai jos.

Noul Apple TV 4K ar aduce un procesor Apple A12X, pe care îl găseam pe iPad Pro-urile de acum 2 ani, deci foarte puternic pentru un media streaming box. Avem şi 64 sau 128 GB stocare la bord. Aceste dotări reprezintă un salt de la actualul Apple TV, care aduce un CPU A10X Fusion şi 32 sau 64 GB stocare. Sursa este Jon Prosser, cel mai prolific zvonac Apple din ultima vreme. El ar fi indicat şi că produsul are numele de cod “Neptune T1125” şi atunci când a fost întrebat cum arată produsul, zvonacul a afirmat că are imagini, dar nu le poate partaja.

Singurul indiciu e că “arată ca un Apple TV”, deci vom avea un design pătrăţos şi lucios, în linie cu precedentele produse de gen. Apăruseră indicii şi despre o telecomandă actualizată în codul lui iOS 14, care a apărut pe web recent, prematur pentru că noul iOS e prezentat de abia la final de iunie la WWDC 2020. Memoria RAM ar putea creşte la 4 sau 6 GB RAM, ceea ce ar indica foarte clar că ni se oferă un terminal de gaming pentru sufragerie, care are la dispoziţie librăria tot mai impresionantă de titluri indie din Apple Arcade.

Cu puţin noroc primim fie un joystick dedicat, fie compatibilitate cu cele de pe Xbox sau PlayStation, pentru că nimeni nu vrea să se joace pe TV cu telefonul sau telecomanda. Între timp am aflat de la Mobilissimo.ro că ni se pregăteşte şi un nou Google Chromecast cu Android TV şi preţ de 80 de dolari.