Apple pregăteşte un computer ce nu are nevoie de birou, bazat pe un proiector

0
409

Se pare că ideea de televizor Apple ar putea fi diferită faţă de ce ne imaginăm. Dacă “ecranul cel mare” ar fi de fapt proiectat pe un perete? Astfel aflăm că un brevet recent acordat celor de la Apple, care face referire la un computer ce nu are nevoie de birou pentru suport.

screenshot-2013-12-17-09-31-09

E vorba aici despre un proiector inteligent care integrează un accelerometru, senzor de lumină ambientala şi senzor de adâncime. Acestei senzori comunica cu proiectorul şi îi indică locul în care să proiecteze imaginile, creând astfel un computer care nu are nevoie de conexiuni pe bază de fir. Brevetul include şi încărcare wireless prin inducţie sau baterii pentru diferite componente.

Astfel ar lua naştere un computer foarte portabil şi ar trebui doar să direcţionaţi proiectorul către un perete şi să folosiţi o tastatură şi un mouse pentru a controla interfaţa. Evident, totul e în afaza de proiect deocamdată şi sunt destul de sigur că Apple nu va renunţa la televizorul sau pentru un astfel de gadget, iar acesta va exista în cele din urmă. Există şi teoria unui control prin gesturi, de vreme ce Apple a cumpărat recent creatorul lui Kinect.

Via BGR