Apple lucrează la o modalitate de a livra conţinuturi şi un mai bun control asupra streaming-ului

0
327

Apple lucrează la o nouă modalitate de a livra conţinuturi către utilizatori, dar şi la un sistem strict aplicat asupra streamingului. Gigantul din Cupertino doreşte dezvoltarea unei reţele uriaşe, capabile să ofere o cantitate impresionantă de date utilizatorilor.

apple_tv_hbo_go

Ideea este de a oferi servicii excelente de streaming pentru produsele TV Apple, viitoare şi prezente. Nume mari care au încercat să realizeaze servicii de acest gen includ Google, Facebook şi Netflix, unii cu succes, alţii cu eşecuri răsunătoare. Un avantaj al unei reţele proprii de livrare de conţinuturi ar fi şi faptul că sistemele vor ajuta şi la îmbunătăţirea lui iCloud şi la livrarea de conţinuturi via iTunes.

Apple a reuşit să acumuleze destulă lăţime de bandă de la providerii web încât să transfere sute de GB pe secundă, dar e nevoie de şi mai mult. Un avantaj al reţelei proprii ar fi un download mai rapid de melodii prin iTunes spre exemplu. Apple ar elimina astfel terţele părţi şi ar lucra cu servicii proprii în propria ograda.

Aceasta mutare a fost aplicată cu succes de Netflix şi a devenit un factor cheie în evoluţia volumului de streaming al companiei.

Via Techcrunch