Apple brevetează o metodă nouă de construcţie a terminalelor iOS, monitoarelor şi televizoarelor din sticlă

0
415

Apple a primit în această săptămână un brevet cu privire la construcţia de terminale iOS, monitoare şi televizoare din sticlă. Este vorba despre integrarea circuitelor unui terminal într-o structură din sticlă, după cum se vede în schiţele de mai jos.

9807-1745-140708-Fusing-1-l

E vorba despre sticlă alipită împreună prin prelucrare, într-un mod uniform, iar în brevet sunt menţionate şi televizoare şi monitoare. Compania din Cupertino menţionează că astfel de structuri din sticlă pot avea o greutate ridicată, în special dacă materialul este dispus în straturi pentru a-l proteja de zgârieturi, ciobiri sau alte pagube. Tocmai de aceea Apple propune o nouă metodă de construcţie care asigură durabilitatea crescută, un design light şi o estetică plăcută.

9807-1747-140708-Fusing-3-l

În loc să folosească o structură de tip glass on glass, Apple va alătura bucăţile de sticlă printr-un proces special de fuziune. Procesul e unul complex care poate da naştere şi unor terminale cu margini rotunjite şi ecrane flexibile. Părţile din sticlă care ies în relief pot fuziona în punctele slabe ale device-ului pentru întărirea să. Vor fi adaugate şi ranforsări ale sticlei în zonele orificiilor şi ale decupajelor în carcasa din sticlă.

Sunt sigur că şi investiţiile Apple în sticlă de cristal de safir vor conta aici…

9807-1746-140708-Fusing-2-l

Via Apple Insider