Apple ar fi renunţat la planurile legate de un televizor Ultra HD anul trecut

0
438

De când a apărut biografia lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson se discută mai abitir decât oricând despre un posibil televizor HD Apple. E drept că existau zvonuri şi până atunci, dar biografia le confirmă totuşi, parţial. Ei bine azi aflăm noi informaţii despre proiect, care pare a fi în standby acum.

apple-tv-new-remote-2

Cei de la Wall Street Journal afirma că gigantul din Cupertino chiar lucrase la un televizor, ba chiar o făcuse timp de un deceniu. Totuşi, această iniţiativă a fost oprită anul trecut, din lipsa unor factori de diferenţiere faţă de concurenţă. Apple lua în calcul lansarea unui model 4K, folosind un display transparent bazat pe tehnologie laser şi adăugând şi camere cu senzori speciali mobili, care puteau captura perfect faţa utilizatorului la convorbiri FaceTime.

Până la urmă nici una dintre aceste funcţii nu s-a dovedit de ajuns pentru mai marii de la Apple. La ora actuală singura iniţiativa TV a acestei firme rămâne Apple TV, eforturile fiind concentrate pentru ca micul set top box să primească un design mai slim. Totuşi, Apple ar lucra în fundal şi la un serviciu de televiziune online, discutând cu numeroşi generatori de conţinuturi şi cu distribuitorii de canale TV.

Aparent, vom afla mai multe despre acest serviciu în 2016.

via Engadget