Aplicaţiile Android TV vor fi verificate la sânge de Google inainte să ajungă pe televizorul/set top boxul tău

0
83

Google Play Store e cunoscut pentru faptul că include destul de mult malware şi are o reputaţie destul de proastă la acest capitol, dar Google a început să ia măsuri în această privinţă. Astfel, aplicaţiile Android TV de exemplu vor trece printr-un proces complex de verificare înainte de a fi aprobate.

android-tv-new-640x488

Astfel, softurile care ajung pe set top boxurile şi televizoarele cu Android TV vor fi mai sigure decât cele din Play Store. Această modificare de condiţii şi servicii a fost sesizată pe pagina de documentaţie destinată dezvoltatorilor Android. Compania a confirmat deja că OEM-urile nu vor putea modifica prea mult interfaţa aplicaţiilor faţă de standardele impuse de Google. Aceleaşi reguli se aplică şi la Android TV şi la Android Auto.

Orice scapa soluţiile Google de malware este binevenit şi sper că măsură să se extindă şi la Android Wear şi la telefoanele şi tabletele Android. Având în vedere acest start bun al lui Android TV şi potenţialul său legat de gaming, streaming şi alte aspecte, aş spune că platforma are un viitor strălucit.

via Ubergizmo