Anularea serialelor Microsoft Xbox Originals face valuri printre advertiserii care au cumpărat spaţiu de “emisie”

0
400

Această săptămână a stat sub semnul concedierilor Microsoft şi a anularii mai multor iniţiative ale companiei. Drept victima au picat programul Android Nokia X, dar şi Xbox Originals, serialele Microsoft care ar fi rivalizat cu producţiile Netflix.

xbox-originals

Vestea e cu atât mai supărătoare pentru fanii Halo, care risca să nu primească un serial dedicat. Advertiserii care cumpăraseră spaţiu în cadrul acestor programe sunt nemulţumiţi de închiderea Xbox Entertainment Studios. Decizia de a concedia 18.000 de angajaţi Microsoft şi de a opri iniţiativele multimedia vine la doar 3 luni după ce echipa Xbox Entertainment a negociat cu advertiserii.

Se pare că majoritatea serialelor au fost anulate, dar câteva au reuşit să rămână în producţie. Problema e că puţinele programe rămase ar putea să nu primească suportul cumpărătorilor de spaţiu publicitar. Se pare că serialul Halo a rămas în continuare în producţie, cu Steven Spielberg ataşat proiectului, dar la modul cum merg lucrurile acum, e posibil ca şi acest proiect să pice. Din fericire, Microsoft are suportul canalului Showtime, care distribuia şi seriale hit că Homeland sau Californication.

Via wpcentral