Android TV este actualizat , având ca bază Android 10; Iată ce e nou

0
178

Era şi cazul ca Android TV să primească o actualizare, una care să implice Android 10 ca substrat. În general actualizările lui Android TV întârziau faţă de cele ale lui Android full, cam cu o lună sau două. Android 9 Pie a întârziat ceva, dar Android 10 a venit pe Android TV până la final de an 2019, aşa cum a promis Google.

Android TV a debutat în 2014 şi este una dintre cele mai populare platforme Smart TV. Competiţia este mult mai dură decât în zona smartphone, pentru că aici se bate cu Tizen OS, webOS şi alte soluţii. Revenind totuşi la varianta cea nouă, aceasta aduce conexiuni WiFi peer to peer, suport TLS 1.3 şi un Thermal API pentru administrarea mai bună a temperaturii. Avem şi criptare obligatorie la nivel de stocare şi Scoped Storage.

Google a prezentat cu această ocazie şi un streaming box ADT-3, care e menit pentru testarea celui mai nou software Android TV. Se vinde doar spre dezvoltatori şi vine cu procesor quad core, 2 GB RAM şi poate scoate video 4K 60 FPS HDR via HDMI 2.1 Aş vrea să menţionez că deşi Google a pus la bătaie API-urile şi codul de bază pentru Android TV, fiecare producător de televizor va implementa propriul soft peste, deci e posibil să mai aşteptaţi ceva până la sosirea actualizării pe televizoarele voastre.

Google a implementat şi Project Treble pentru actualizări mai rapide pe viitor. A pus şi mare accent pe securitate de această dată, după toate scandalurile cu televizoare care ne spionau. NVIDIA Shield TV ar fi acum în pole position să primească actualizarea.