Alianţa Smart TV are acum un portal pentru dezvoltatorii de aplicaţii

0
543

Dezvoltatorii de aplicaţii pentru smart TV-uri au acum la dispoziţie un portal comun, în care îşi vor putea publica aplicaţiile. Ei vor folosi Smart TV Alliance Common Developer Portal pentru că aplicaţiile lor să ajungă la utilizatorii de televizoare.

42538-Smart_TV_Alliance_Logo

Alianţa a fost lansată în 2012 şi a avut ca membri fondatori pe LG, TP Vision şi Toshiba. Scopul organizaţiei este de a crea un sistem de tip “creează o aplicaţie o dată şi ruleaz-o pe multiple platforme”. Astfel se uşurează procesul de dezvoltare şi publisherii au tehnologii utile la dispoziţie. Portalul oferă un proces cu 5 paşi pentru a publica aplicaţiile. În primul rând dezvoltatorii folosesc aceeaşi platformă şi SDK pentru a creat aplicaţiile, plus documentatie, tooluri şi alte softuri.

Este asigurat suport pentru dezvoltatori, sub forma unui forum gratuit pentru creatorii de software. Există şi posibilitatea verificării compatibilităţii aplicaţiilor cu diferite modele de televizoare. Publicarea aplicaţiilor către smart TV-uri se realizează rapid, iar aici LG, TP Vision (care lucrează cu televizoarele Philips Smart TV), Toshiba şi Panasonic au un avantaj la capitolul rapiditate de sosire a aplicaţiilor.

Via appdevelopermagazine