Adio Lumea lui Banciu?! CNA va impune renunţarea televiziunilor la genul “pamflet” şi “reality show” din cauza vidului de legislaţie

0
79

Pentru cei care se uită la emisiunea Lumea lui Banciu sau În Gura Presei cu Mircea Badea CNA ar putea avea veşti proaste. Consiliul Naţional al Audiovizualului a adoptat în şedinţa de azi un proiect de decizie printre care va obliga televiziunile să renunţe la genuri precum “pamflet” sau “reality show”, printre altele.

radu-banciu

Motivul? Ele nu sunt definite de legislaţia audiovizualului din România. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi, după ce emisiuni precum cele de mai sus au ajuns des pe masa de discuţii la CNA şi au scăpat nevătămate cu injurii la adresa preşedintelui sau ale altor persoane, sub pretextul pamfletului.

Proiectul a fost postat pe site-ul CNA pentru consultare publică, iar observaţiile şi recomandările pot fi transmise prin poştă sau la registratura CNA până cel târziu pe 27 martie. Dacă nu respectă decizia, televiziunile şi radiourile vor fi sancţionate cu până la 100.000 de lei. Dacă mă întrebaţi pe mine soluţia e simplă: emisiunile în cauză se vor rebrandui în “talk show”, “dezbatere” sau “emisiune de umor şi satira”.

Via Gandul